Studenti u misiji humanosti prikupili hiljadu i po suvih obroka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Studenti u misiji humanosti prikupili hiljadu i po suvih obroka

Izvor: Radio Foča | Datum:04.02.2020.

Članovi Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča nastavljaju humanitarnu akciju prikupljanja suvih obroka u saradnji sa Crvenim krstom u Foči. Od hiljadu i po prikupljenih obroka, hiljadu su danas donirali Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, dok je ostatak namijenjen članovima Udruženja „Tračak nade“ i distrofičarima na području Doboja.

Studenti dva fočanska fakulteta sproveli su akciju sakupljanja suvih obroka koje svakog vikenda dobijaju u menzi kao lanč pakete.

Prema riječima predsjednika Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča, Lazara Šipovca, ovo je jedna u nizu njihovih dobrotvornih akcija u prethodne dvije godine.

-Naše aktivnosti su zasnovane na principu humanosti, što smo pokazali i ovaj put. Saradnja sa Crvenim krstom datira od osnivanja Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča, a za kratko vrijeme postojanja proveli smo brojne aktivnosti. Jedna od njih je i pomoć onima kojima je to potrebno-rekao je Šipovac.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta, Snežana Kovač zahvalila je studentima za pomoć i istakla da joj je veliko zadovoljstvo sarađivati sa mladim ljudima koji žele da pomažu drugima.

-Imamo odličnu saradnju sa studentima i od osnivanja Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča ta saradnja je sve bolja-rekla je Kovačeva.

U dosadašnjim akcijama studenti su pomagali Međuopštinsku organizaciju slijepih i slabovidih Foče, Kalinovika i Čajniča, te socijalno ugrožene porodice u Foči i drugim opštinama Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: