Danas počinju 'Zubačka Ubla' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Danas počinju 'Zubačka Ubla'

Izvor: Herceg tv | Datum:03.08.2019.

Danas počinje još jedam narodni sabor "Zubačka Ubla", po kojem je decenijama unazad Trebinje poznato. Već tradicionalno Ubla predstavljaju mjesto okupljanja i druženja na kome se okuplja stanovništvo Hercegovine i susjednih opština Crne Gore. 

Ovogodišnji sabor biće obogaćen i novim sadržajima, po prvi put na Ublima će biti organizovane viteške igre, gdje će u tradicionalnim disciplinama moći da se takmiče svi zainteresovani i da odmjere snage sa svojim protivnicima. Za sve posjetioce tu je i Festival hercegovačkih proizvoda, gdje će moći da se degustiraju svi zdravi, autohtoni hercegovački proizvodi, a neće izostati ni bogat kulturno-umjetnički program. 

Grad Trebinje kao organizator i ove godine je obezbijedio prevoz do Ubala. Svi oni koji odluče da posjete ovo mjesto moći će da uživaju u dobroj hrani i piću, a sve ovo je dokaz da se na Ubla polako vraća stari duh narodnog saborovanja. 

Ovakva okupljanja su veoma značajna budući da se na njima čuva tradicija, ali i održavaju veze među narodom.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: