„Music and More SummerFest“ ove godine još atraktivniji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

„Music and More SummerFest“ ove godine još atraktivniji

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.07.2019.

Povodom Međunarodnog  festivala klasične muzike „Music and More SummerFest“ koji će u našem gradu se održati  od 2. do 14. avgusta, danas je u Gradskoj upravi održana konferencija za novinare.

Ovaj festival je kulturni događaj bez presedana, ne samo za Trebinje i Hercegovinu nego i za cijeli region – kaže Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja.

„ On postavlja naš  grad na kulturnu mapu svijeta. Ovo je ujedno prilika da se zahvalim direktorki festivala, gospođi Tatjani Ranković, što je baš Trebinje izabrala za realizaciju ovako značajnog projekta i time pružila priliku svim njegovim stanovnicima ali i brojnim posjetiocima da uživaju u vrhunskoj umjetnosti “, kaže Banjak i dodaje da grad Trebinje ne samo da podržava festival, već i intezivno pod vođstvom gospođe Ranković radi na njegovom unapređenju i obogaćivanju sadržaja.

Za Tatjanu Ranković, direktorku festivala, veliko zadovoljstvo predstavlja to što su gosti koji su prošle godine došli da vide festival ali svi učesnici ponijeli samo lijepe utiske i nisu krili oduševljenje i Trebinjem i prostorijama u kojima se vježbalo, kao i mjestima gdje su se koncetri održavali.

„Ove godine imamo visok nivo studenata baletske trupe i slikarskog izvođenja. Ovo postaje multimedijalno kulturno predstavljanje u Trebinju, koje ima sve moguće uslove da bi se ovaj spektakl održao. Takođe ove godine imamo i dva „bekštajn“ klavira, dolaze iz Austrije preko Beograda i stižu sutra“, kaže ona i dodaje da  predstavnici bekštajna iz Beograda donose i posebnu dizalicu koja će omogućiti da bez poteškoća klaviri budu prebačeni iz Kulturnog centra u amfiteatar Crkvine pa ponovo vraćeni u Kulturni centar.

Pored bogatog programa, posebno najavljuje donatorsko veče 5. avgusta u Vili Lastva, kako bi se Trebinju omogućilo prikupljanje sredstava za koncertni klavir, da bi tokom cijele godine mogao da ima koncertnu seriju.

Duška Babić, direktor Muzičke škole Trebinje kaže da će ova vaspitno-obrazovna ustanova biti na raspolaganju umjetnicima za viježbanje.

„Posebno mi je drago što će naši učenici i  profesori biti ove godine dio ovog festivala jer je to veoma značajno za njihovo napredovanje. Samo želim da ovaj temelj koji je Tatjana postavila zajedno sa gradom Trebinjem bude sve čvršći“, kazala je ona.

Dobrodošlicu i zahvalnost gospođi Ranković je poželio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja.

„Ovo je magnet koji privlači brojne goste. Mi ćemo ga podržati i raditi na njegovom unapređenju. Svi smo spremni da damo svoj doprinos da ovaj festival prođe u najboljem mogućem redu. Sve je za početak spremno i siguran sam da se svi tome radujemo“, zaključio je Milošević.

Program Festivala „Music and More SummerFest“ je dostupan na linku: http://musicandmoresummerfest.com/schedule-and-events 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: