'Grobari' Trebinje ugostili potpredsjednika FK Partizan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Grobari' Trebinje ugostili potpredsjednika FK Partizan

Izvor: Forum mladih Trebinje | Datum:07.06.2019.

U organizaciji trebinjskog Udrženja „Grobari“ u prepunoj galeriji Kulturnog centra Trebinje održano je predavanje prof. dr Vladimira Vuletića, potpredsjednika FK Partizan. Vuletić je govorio na temu: "1946. godina - večiti derbi koji još uvek traje".


Prema riječima gospodina Vuletića, ovo je bila prilika da se prisjetimo svega što je klub do sada postigao i doprinosa koji su navijači dali bodreći sa tribina svoj tim.
U ime domaćina, Vaso Mijanović, mr rada i socijalnog prava, kao dugogodišnji navijač i počasni predsjednik Udruženja navijača „Grobari“ Trebinje, prisutnima je govorio o sportskom duhu i navijanju kao i o tome šta znači voljeti svoj klub i kako tu svoju ljubav ispravno kanalisati i pokazati. On je ukazao i na činjenicu koliko negativne akcije imaju neželjene posljedice po klub. Mijanović je naglasio da FK Partizan ne poznaje vjeru i naciju, kako je to uvijek bio otvoren klub, te da su navijači Partizana uvijek bili iznad svih vrsta pođela. Ono što navijače vodi je ljubav prema svom klubu, ali nikako mržnja prema ostalima.
Galerija Kulturnog centra bila je dupke puna, a publiku su većinom činili mladi, koji su se aktivno uključili u razgovor i postavljali pitanja o svom omiljenom klubu.


Ovo predavanje održano je u sklopu projekta koji realizuje Forum mladih u saradnji sa Centrom za socijalni rad Trebinje.
Cilj projekta je da se mladi navijači i članovi navijačkih grupa uključe u niz događaja koji promovišu pozitivne načine podrške svojim klubovima i lokalnoj zajednici. Oni će kroz različite aktivnosti pokazati neki novi, drugačiji način na koji se mogu “baviti” klubom.
Kako organizatori kažu, ovo je samo jedan od načina da navijačke grupe smanje povremene i rijetke napetosti, kako bi ponudili različite načine da se afirmativno uključe u podršku sportskim klubovima iz Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: