Darovali majku osmog djeteta: Od Dodika – dječija kolica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Darovali majku osmog djeteta: Od Dodika – dječija kolica

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.05.2019.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović – u svojstvu izaslanika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika – posjetili su danas u trebinjskom porodilištu majku Mirjanu koja je porodici Kurajica u noći između srijede i četvrtka donijela osmu prinovu.

Porodilji su uručena dječija kolica – dar predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, a prigodni pokloni stigli su i od Gradske uprave.

Gradonačelnik Ćurić podsjeća da Gradska uprava nizom programa pomaže višečlane porodice, pa nije izostala ni podrška porodici Kurajica.

„Sve porodice sa četvoro i više djece, a gdje nije bilo državno zaposlenje – riješili smo. Porodica Kurajica bavi se poljoprivrednom proizvodnjom, a Gradska uprava će ih podržati i u tom segmentu. Naš cilj je što više djece i brojnija porodica. To je nešto za šta živimo i gdje ćemo da ulažemo“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Djevojčica – najmlađi član porodice Kurajica već ima šest sestara i jednog brata.

Porodica Kurajica jedna od dvije najbrojnije trebinjske porodice – sa osmoro djece, a ovaj rekord u Trebinju do sada je bio ekluzivitet porodice Rista Lečića.

V.d. direktora Bolnice Trebinje Ljubica Miljanović istakla je da je majka Mirjana svih osam poroda obavila u porodilištu ove zdravstvene ustanove.

„Uslovi za porod su odlični. Porodilište je renovirano 2017. godine, a mi nastojimo u budućem planu da dodatno poboljšamo uslove – u operacionoj, porođajnoj sali i sali za male intervencije, a radimo i na edukaciji kadra za porođaj sa epiduralom“, istakla je dr Miljanović.

Dodik čestitao Kurajicama osmu prinovu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku porodici Kurajica iz Trebinja povodom rođenja osmog djeteta.

„Čestitam vam rođenje novog člana porodice i želim da uživate u porodičnoj sreći uz zdravo potomstvo koje će da izraste u velike ljude na radost svih nas u Republici Srpskoj“, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je novorođenoj djevojčici, njenim roditeljima, sestrama i bratu mnogo sreće i zdravlja, te blagosloven i radostan porodični život.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: