Damama za 8. mart: TRI DRUŠTVA U ZAJEDNIČKOM KOLU (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Damama za 8. mart: TRI DRUŠTVA U ZAJEDNIČKOM KOLU (FOTO)

Izvor: radio trebinje | Foto: herceg tv | Datum:08.03.2019.

Tri trebinjska kulturnoumjetnička društva – GKUD  „Alat Svislajon“, ANI „Jovan Dučić“ i KUD „Hercegovina“ iz Petrovog Polja priredili su sinoć zajednički koncert povodom Međunarodnog dana žena.

Osmomartovski koncert pod nazivom „Sa damama u kolu“ poklon je Gradske uprave svim našim sugrađankama, a uz veče tradicionalnih igara i pjesama – pripadnice nježnijeg pola koje su posjetile koncert darovane su i karanfilom.

Uz čestititke damama našeg grada, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je ovaj koncert poseban i što sva tri kulturnoumjetnička društva prvi put zajedno priređuju veče folklora.

Nadam se da će to u narednom periodu da bude tradicija i da ih bude mnogo više – ne samo oko 8. marta. Da više jedni sa drugima sarađuju i da bude praksa da kada jedni organizuju koncert – učestvuju svi“, kazao je Ćurić.

Predsjednik skupštine Gradskog KUD-a „Alat Svislajon“ Dejan Tarana podsjetio je da je inicijativa za zajednički koncert stigla iz Gradske uprave, na koju su se rado odazvali da pokažu jedinstvo svih trebinjskih kulturnoumjetničkih društava – a ujedno da pjesmom i igrom nagrade naše dame.

Vođa „anijevaca“ Nebojša Ratković kaže da je večeras bila i premijera dvije njihove koreografije, a predstavili su i nove narodne nošnje iz Hercegovine, rad udruženja „Vasila“ Trebinje, a poklon su Gradske uprave i sponzora.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: