Objavljena konačna rang-lista stipendista studija u inostranstvu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Objavljena konačna rang-lista stipendista studija u inostranstvu

Izvor: RTRS | Datum:01.02.2019.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je konačnu rang-listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu, za šta će biti utrošeno 187.000 KM.

Prema ovoj rang-listi biće dodijeljene 52 stipendije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komisija za dodjelu stipendija je predložila da se za studente prvog ciklusa studija u inostranstvu dodijeli 19 stipendija, za studente drugog ciklusa četiri, te za studente trećeg ciklusa studija 29 stipendija.

Visina stipendija za studente prvog ciklusa iznosi 3.000 KM, drugog ciklusa 3.500 KM, odnosno trećeg 4.000 KM, po studentu, a stipendija se isplaćuje jednokratno.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2018. godinu prijavilo se 98 studenata.

Konačna rang-lista nalazi se na portalu Vlade Srpske, na stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: