Vikendi u znaku hercegovačke gastronomije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vikendi u znaku hercegovačke gastronomije

Izvor: Radio Trebinje | Datum:30.12.2018.

U vikend dane tokom decembarskih i januarskih praznika naši sugrađani i posjetioci Trebinja moći će da uživaju u ukusima domaćih gastronomskih delicija.

U šest promotivno-izložbenih kućica pod platanima u centru grada u ponudi je različit asortiman jela i pića – od zanatskog piva, vina i rakije, do roštilja i raznih poslastica, koji će u vikend danima raditi od 10:00 do 14:00, odnosno od 18:00 do 21:00 čas.

Manifestacija „Vikend dani“, u organizaciji Grada Trebinja i Turističke organizacije, počela je juče i u svom prvom terminu trajaće do 31. decembra, kada je planiran doček nove godine na otvorenom, uz koncert Dženana Lončarevića i prigodan prijepodnevni program dočeka novog ljeta za najmlađe.

„Pripremili smo razne vrste slatkih proizvoda – džemova od smokve, jabuke, slatko od kivija, dunje i tikve, takođe slatke likere i rakije. Najviše se za sada traži rakija – ljudi moraju nečim da se ugriju kad borave napolju. Svi su proizvodi domaći, tako da je sve dobro šta god odaberete“, kaže Tamara Šišić iz „Gazdinstva Šišić“.

Sekretar Udruženja vinara i vinogradara „Vinos“ Luka Nožica kaže da će većina registrovanih  vinarija, njih desetak, tokom „Vikend dana“ ponuditi svoje proizvode.

„Po dosadašim iskustvima, iz prethodnih godina, velika je potražnja za proizvodima trebinjskih vinarija – i Trebinjaca i gostiju sa strane. Kako vidite, ima puno etiketa, a dogovorili smo se da i cijena bude jedinstvena – za sva vina 15 maraka. Imamo i proizvođače rakije, ali rakiju ne prodajemo na flaše“, kaže Nožica.

Gastronomski vikendi planirani su i 4. i 5. januara, te 12. i 13. januara naredne godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: