Školarci darovali paketiće djeci sa posebnim potrebama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Školarci darovali paketiće djeci sa posebnim potrebama

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Herceg TV | Datum:17.12.2018.

Učenici produženog boravka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ danas su djeci iz Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ uručili novogodišnje poklone.

Dragan Mrdić, direktor ove škole, kaže da su učenici i nastavnici došli da bi članovima udruženja priredili jedan veseo i radostan dan.

Ovo radimo već drugu godinu i nadam se da će prerasti u tradiciju. Posebno mi je drago što ova inicijativa dolazi od učenika koje su njihovi roditelji podržali – a mi smo to samo ispratili“, kaže Mrdić i dodaje da je ovo prilika da se sjetimo našeg sugrađanina Mustafe Drljevića koji je u Trebinju napravio dosta humanitarnih akcija i koji je svima nama bio primjer kako treba biti dobar i human.

Nažalost, prerano nas je napustio. Njegova pomoć svim osnovnim školama u Trebinju i u Hercegovini je velika. Time je pomogao i nama da budemo i bolji. Još su naši učenici skupili i paketiće za Odjeljenje pedijatrije Bolnice Trebinje i podjelićemo ih u narednim danima i napraviti određene panoe i uljepšati im prostorije“, kaže on.

Direktorica Udruženja „Sunce nam je zajedničko“ Vesna Miljanović kaže da su prošle sedmice okitili jelku i počeli sa prazničnom atmosferom.

Prvo su nam bili u gostima studenti Fakulteta za proizvodnju i  menadžment. Naravno, zahvaljujemo se i firmi ‘Segment’ koji su takođe obezbijedili paketiće za svu našu djecu. A posebno hvala drugarima iz produženog boravka Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ Trebinje. Pozivamo sve da i u buduće dolaze kod nas, može i bez paketića, nama je dovoljno druženje“, zaključila je ona.

Za djevojčicu Ivu Mandić, ovaj dan je radostan i budi poseban osjećaj što ima priliku da se danas druži sa drugarima iz udruženja „Sunce nam je zajedničko“.

Prikupili smo slatkiše da bi se u ove predstojeće praznike naši prijatelji gostili. Moji i drugari i ja smo izostali sa časova da bismo uljepšali jedan dan u životima naših prijatelja iz ovog udruženja“, kazala je Iva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: