PU Trebinje: Počela preventivna kampanja u vezi upotrebe pirotehničkih sredstava | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU Trebinje: Počela preventivna kampanja u vezi upotrebe pirotehničkih sredstava

Izvor: Herceg TV | Datum:17.12.2018.

Policijska uprava Trebinje počinje sa realizacijom preventivne kampanje u vezi upotrebe pirotehničkih sredstava, saopšteno je iz PU Trebinje.

"Kako kreću pripreme novogodišnjih i božićnih praznika, tako počinje i intenzivnija upotreba pirotehničkih sredstava. Sa nizom predavanja koja će policijski službenici da održe kako u Trebinju, tako i u ostalim opštinama u istočnoj Hercegovini, djeci će se objasniti koje sve posljedice mogu da nastupe ukoliko se ne rukuje pravilno sa pirotehničkim sredstvima. Nepravilnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima može doći do povrede prstiju, opekotina lica, povrede očiju, nosa i usta. U 30% slučajeva dolazi do oštećenja sluha", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, učenici će se upoznati sa vrstama pirotehničkih sredstava koja su dozvoljena za upotrebu, mjestima na kojima je zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava, kao i o odredbama zakona koje sankcionišu nedozvoljenu upotrebu pirotehničkih sredstava.

Policijska uprava Trebinje apeluje da se pirotehnička sredstva kupuju na ovlaštenim prodajnim mjestima i da ih djeca koriste uz nadzor odraslih osoba.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: