DOM UČENIKA Trebinje proslavio krsnu slavu: Zadovoljni – i poslovanjem i uspjehom đaka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DOM UČENIKA Trebinje proslavio krsnu slavu: Zadovoljni – i poslovanjem i uspjehom đaka

Izvor: radio trebinje | Foto: herceg tv | Datum:04.12.2018.

Lomljenjem slavskog kolača i trpezom ljubavi za zvanice, trebinjski Dom učenika proslavio je danas svoju krsnu slavu – Vavedenje Presvete Bogorodice.

Prema riječima direktora ove javne ustanove Jova Grujičića, iza Doma učenika je još jedna uspješna godina – kako u poslovanju i aktivnostima na unapređenja uslova za boravak školaraca, tako i na planu školskog uspjeha učenika smješenih u ovoj ustanovi.

Djeca imaju sve uslove a to se pokazuje i kroz rezultate. Naime, u prethodne dvije godine imali smo đake generacije među stanarima doma. Uslovi su dobri za učenje ko hoće da uči, a ko neće – džaba su i uslovi. Nema djece koja padaju na godinu. Nisu svi ni odlični, ali smo u prosjeku zadovoljni  – jer je najveći broj vrlo dobrih i odličnih“, kazao je Grujičić.

Uslovi smještaja u trebinjskom đačkom domu, dodaje on, među najboljim su u Republici Srpskoj kada su u pitanju ustanove ove namjene.

Svaka soba  – dvokrevetna, trokrevetna ili četvorokrevetna – ima sanitarni čvor. Imaju i dvije učionice za učenje, opremljen kabinet za informatiku, trpezaruju, internet i televiziju. Radimo i radićemo da bude još bolje“, istakao je Grujičić.

On je kazao da je trenutno tek polovina kapaciteta doma popunjena, ali i da raduje da je đaka svake godine sve više – što smatra veoma važnim za dalji razvoj i opstanak ove ustanove.

Trenutno je u Domu učenika 75-oro djece, a ovdje može još toliko da stanuje. Međutim, mi taj prazni prostor iskoristimo za dodatne djelatnosti. Svake godine sa resornim ministarstvom organizujemo Ljetnu školu sporta – a i na tom planu ova godina je finansijski bila uspješna. Ne bi mogli imati sve ovo što imamo – da ne radimo ljeti“, kazao je Grujičić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: