UDPB 'Nasljeđe': U Sudu BiH nema pravde za Srbe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UDPB 'Nasljeđe': U Sudu BiH nema pravde za Srbe

Izvor: radio trebinje | Datum:01.12.2018.

Oslobađajuća, sramotna presuda Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH Naseru Oriću je poruka svim Srbima da za njih nema pravde u BiH i veliki šamar svim porodicama žrtava tih zločinaca, navode iz Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“.

Iz ovog udruženja upućen je poziv Srbima sudijama da napuste sudove BiH i  predstavnicima vlasti RS na svim nivoima – da se zaustavi finansiranje ovih sudova.

„Mi, djeca poginulih boraca koji su se borili za slobodu i otadžbinu, pozivamo sve Srbe sudije da napuste sudove BiH, kao i sve predstavnike vlasti iz Republike Srpske, svih nivoa, da obustave sva finansiranja pristrasnih sudova i da se jednom zauvijek stane na put nepravdi, jer za Srbe u tim institucijama pravde nema niti će je ikada biti.To svi dugujemo žrtvama, njihovim porodicama i svima koji su stvarali Republiku Srpsku“, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

U Udruženju „Nasljeđe“ ističu da je presuda u slučaju Nasera Orića i njegovih saboraca samo nastavak politike neistine o Srbima kao jedinim zločincima i krvicima za rat u BiH.

„Ova presuda je nastavak politike koja traje decenijama, a gdje se osuđuju samo Srbi. Time se sprovodi podmukla politika neistine i Srbi žele prikazati kao zločinci i krivci za rat. S druge strane, redom se oslobađaju zločinci bošnjačke i hrvatske vojske, krivi za gnusne zločine, ubistva i progone hiljada Srba. Ova posljednja, oslobađajuća presuda Naseru Oriću je samo nastavak te iste politike, poruka svim Srbima da za njih u BiH pravde nema, da su građani drugog reda, da zločinci bivaju oslobođeni, ali i veliki šamar svim porodicama žrtva tih istih zločinaca“, navode iz Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: