U Trebinju obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Izvor: Hercegovina promo | Foto: hercegovina promo | Datum:16.11.2018.

Trebinjski srednjoškolci su obilježili 17. novembar – Međunarodni dan srednjoškolaca.

Ovogodišnji Međunarodni dan srednjoškolaca organizovan je u saradnji Savjeta učenika trebinjskih srednjih škola – Gimnazije, Tehničke škole i Centra srednjih škola.

Nina Stojanović, predsjednica Savjeta učenika Tehničke škole objasnila je da se obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca sastoji iz više dijelova.

- Sastali smo se na tri različite lokacije i svi smo se uputili ka Trgu. Poslije toga idemo do Kulturnog centra, gdje ćemo formirati današnji datum 17.11. – rekla je Stojanovićeva.

Milica Ivković, predsjednica Savjeta učenika Gimnazija, ističe da je njihov motiv želja da se glas mladih čuje.

- Želimo da pokažemo da mi mladi težimo nekim promjenama, od onih sitnih, kao što su promjena klupa u školama, do nekih mnogo krupnijih – ističe Ivkovićeva.

Anastasija Eraković, predsjednica Savjeta učenika Centra srednjih škola objašnjava da ovo nije jedina zajednička aktivnost Savjeta učenika trebinjskih srednjih škola.

- Jedna od značajnijih naših zajedničkih aktivnosti je akcija ,,Jedan slatkiš – jedno dijete”, kada skupljamo slatkiše i za novogodišnje i Božićne praznike dijelimo paketiće djeci iz socijalno ugroženih porodica – istakla je Erakovićeva.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: