Svečana sjednica Skupštine grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svečana sjednica Skupštine grada

Izvor: radio trebinje | Datum:13.11.2018.

Svečana sjednica Skupštine grada biće održana danas na Dan oslobođenja Trebinja, u Kulturnom centru Trebinje, sa početkom u 11 časova.

O velikom jubileju i stogodišnjici otkako je 14. pješadijski puk Timočke divizije pobjedonosno umarširao u Trebinje i našem kraju donio slobodu govoriće zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

Na sjednici će biti uručeno i priznanje Počasni građanin Trebinja, koje je odlukom Skupštine grada dodijeljeno predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Nagradu će, kako je za Radio Trebinje potvrđeno u Skupštini Grada Trebinja, večeras, na svečanoj akademiji u Kulturnom centru, preuzeti Nikola Selaković, generalni sekretar predsjednika Srbije.

Najveće priznanje grada Vučiću se dodjeljuje „za  poseban doprinos u oblasti unapređenja privrednog i društvenog razvoja Trebinja“.

Na svečanoj sjednici gradskog parlamenta biće uručena i Povelja Grada Trebinja, koja je odlukom Skupštine grada, posthumno dodijeljena generalu Vojske RS Bogdanu Kovaču „za izuzetan doprinos u odbrani Trebinja tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata“, kao i Zahvalnice Grada Trebinja „zaslužbom pojedincu u oblasti humanog rada“ Branislavu Špuranu, članu Društva dobrovoljnih davalaca krvi Trebinje, te udruženju „Sunce nam je zajedničko“ za doprinos „u stvaranju i unapređenju uslova za pružanje svih vrsta pomoći djeci i omladini sa posebnim potrebama“.

Sve dobitnike javnih priznanja Grada Trebinja za ovu godinu predložio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, prijedloge je prihvatila skupštinska komisija za nagrade i priznanja, a svi odbornici prisutni su na posljednjem zasjedanju jednoglasno podržali.

Dvodnevno obilježavanje velikog jubileja završava večeras, svečanom akademijom pod nazivom „Stanite galije carske“ u Kulturnom centru Trebinje, od 20 časova.

U kulturnoumjetničkom programu akademije učestvuju: hor „Jedinstvo“ iz Banjaluke, pod upravom Nemanje Savića, dramski umjetnici iz Beograda: Lepomir Ivković, Vesna Paštović, Vico Dardić i Boško Puletić, prvak Opere Narodnog pozorišta Beograd Dragutin Matić, pijanisti Nevena Živković i Bobo Vučur, vokalni solista Marija Ninković i pjevačka grupa „Nagorkinje“.

Dan oslobođenja Trebinja uspomena je na 13. novembar 1918. godine, kada je 14. pješadijski puk Timočke divizije srpske vojske pobjedonosno umarširao u naš grad – donijevši slobodu nakon viševjekovne turske i austrougarske okupacije ovih prostora.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: