Investicija za Trebinje budućnosti: Završena izgradnja VODOVODA DO DRAŽIN DOLA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Investicija za Trebinje budućnosti: Završena izgradnja VODOVODA DO DRAŽIN DOLA

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:12.11.2018.

Jedna od najprioritetnijih investicija Trebinja i „Vodovoda“ u ovoj godini, za koju je kroz dvije faze izdvojeno oko milion KM – a kojom će stanovnici Zasada, Mostaća i Dražin Dola u narednom periodu imati uredno vodosnabdijevanje, uspješno je privedena kraju.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, koji je danas sa najbližim saradnicima obišao ovaj dio grada, ni punjene vodom bazena „Grada sunca“ neće uticati na pritisak na slavinama.

„Sada možemo da kažemo da imamo obezbijeđenu sigurnu vodu u polietilenskim cijevima do ‘Grada sunca’, odnosno do prostora zoning plana Novo Trebinje“, pojasnio je Petrović.

Prema njegovim riječima, u okviru projekta sanirani su i uočeni gubici vode na mreži, čime je ovaj dio Trebinja vodovodno riješen u narednih 30 godina.

Uz novi cjevovod urađena je i nova saobraćajnica od mosta u Dražin Dolu do „Grada sunca“, te postavljena javna rasvjeta, položen optički kabl i urađen sistem tehničke vode.

Direktor trebinjskog „Vodovoda“ Spasoje Radović istakao je su na ovu investiciju bili primorani nakon otvaranja akva parka i „Grada sunca“, najvećeg investitora u Hercegovini Rodoljuba Draškovića.

„Projekat je urađen u dvije faze, prva od mosta u Dražin Dolu do ‘Grada sunca’ i druga od centra Trebinja do mosta u Dražin Dolu. Ukupna dužina cjevovoda je oko 4,5 kilometra“, rekao je Radović i dodao da je cjevovod, čije su cijevi promjera fi 250, stavljen u funkciju prije sedam dana.

Pored ovih radova, u narednom periodu će biti izdvojena i neophodna sredstva za sanaciju oko 350 metara puta od mosta na Dražin Dolu do magistralnog puta Trebinje – Ljubinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: