Nakon šest decenija: SREDNJOŠKOLCI DOBILI SALU ZA FIZIČKO | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nakon šest decenija: SREDNJOŠKOLCI DOBILI SALU ZA FIZIČKO

Izvor: srna | Foto: herceg tv | Datum:12.11.2018.

Balon-sala, namijenjena izvođenju nastave fizičkog vaspitanja za učenike Tehničke škole i Gimnazije u Trebinju, danas je zvanično otvorena, a izgrađena je kroz model privatno-javnog partnerstva.

Direktor tehničke škole Darko Rakić rekao je da ova obrazovna ustanova od kada je izgrađena, prije skoro šest decenija, nije imala fiskulturnu salu, zbog čega su časovi održavani na vojnom poligonu. 

"Zahavljujuću ovoj sali učenici će konačno imati adekvatne uslove za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja", rekao je Rakić. 

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" Mišo Pešić podsjetio je da je 50 odsto predviđenih časova do sada izvođeno u fiskulturnoj sali Ekonomske škole, dok je druga polovina bila na otvorenom, uglavnom na terenu u okviru kasarne. 

"Ova sala će puno značiti. Tek sada stiču se uslovi da nastava bude potpuno kontrolisana i, što je najvažnije, da djeca budu popuno bezbjedna", rekao je Pešić. 

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da su ove dvije škole nakon pola vijeka riješile problem održavanja nastave fizičkog vaspitanja. 

"Trebinje mnogo ulaže u sport, a tako će biti i ubuduće. I ova sala dokaz je toga, jer samo redovnim časovima, moguće je postići pravilan fizički razvoj djece", rekao je Petrović. 

Petrović je podsjetio i da je jedan od velikih probleme u zgradi Srednjoškolskog centra bio sistem grijanja, koji je riješen zahvaljujući sredstvima Gradske uprave i resornog ministarstva. 

Gradska uprava je na upravljanje Srednjoškolskom centru dala zemljište na kome se nalazi balon-sala. 

Teren je dimenzija 18 puta 36 metara, a sala ima površinu od 800 metara kvadratnih. 

Nakon redovne nastave, sala će moći da se koristi i u komercijalne svrhe, a opremljena je za održaavnje treninga fudbala, košarke, odbojke i tenisa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: