Svjetski dan pošta obilježen i u RJ Trebinje (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svjetski dan pošta obilježen i u RJ Trebinje (FOTO)

Izvor: herceg tv | Datum:09.10.2018.

Radna jedinica Pošta Srpske u Trebinju danas je obilježila 9. oktobar, Svjetski dan pošta.

Na svečanosti, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, istaknuto je da je poštanski sistem RS dio velike svjetske mreže javnih poštanskih operatera i jedan od tri javna poštanska operatera u BiH, koji samostalno, ekonomski i tehnološki djeluju na prostoru Srpske obezbjeđujući korisnicima dostupnost univerzalnih i drugih usluga.

Gradonačelnik Petrović je istakao da ga raduje što Pošte Srpske u Trebinju posluju pozitivno i što se trude da prate razvojne i tehnološke trendove koji su danas prisutni u okruženju, obezbjeđujući tako dostupnost svojih usluga u svim gradskim i ruralnim područjima.

To je vrlo važno reći. Uspjeli ste odoljeti velikoj konkurenciji za ovaj vaš posao. Dobro znate da su uznapredovale brze pošte, i vi ste ti koji ćete očuvati Pošte Srpske i napraviti ih da budu na tržištu RS. Mislim da je važno da i dalje napredujete, učite nove tehnike, da informatizaciju primjenjujete na višem nivou nego do sada, jer siguran sam, da Pošte imaju budućnost ako svi budemo zajedno radili“, naveo je Petrović.

On je rekao da Pošte Srpske u Trebinju ostaju na svojoj lokaciji, sa postojećim kapacitetima te da će dio slobodnog prostora u velikoj zgradi ovog preduzeća biti u narednom periodu namjenski iskorišten.

Podsjetio je da je nedavno ponovo otvorena i poslovnica u Gorici, koja sada radi mnogo funkcionalnije.

Jovo Kraljević, direktor radne jedinice Pošta Srpske u Trebinju je istakao da ove godine njihov očekivani prihod oko dva i po miliona maraka i da su zadovoljni svojim radom, ali da će se truditi da svakodnevno unapređuju njihove usluge i poslovanje.

Svjesni smo da moramo naše usluge svakodnevno usavršavati, stvarati nove proizvode i usluge kako bi naši sadašnji i budući korisnici bili zadovoljni našim radom. To je glavni uslov da uspijemo sačuvati poštansku infrastrukturu kao jedno od nacionalnih dobara. To je i uslov da sačuvamo postojeća radna mjesta“, naveo je Kraljević.

Jedan od omiljenijih trebinjskih poštara Zdravko Janković, poznatiji kao Role, kaže da danas poštari mnogo više rade nego nekada. Radi već 33 godine i nikada ne bi mijenjao svoj posao.

Prednosti ovog posla su što radimo sa narodom, uglavnom ima finog naroda, mada nam neko nekada i pokvari dan. Prije su sudovi, razne ustanove, imale svoje kurire, pa su raznosili njihovu poštu, sada je sve palo na nas. Pozivi, računi, kazne, sve to mi raznosimo. Pisma su vrlo rijetka. Nekada ih je bilo mnogo više. Sada su te poruke zavladale i eto“, smatra poštar Role.

Kaže da su se prije građani više radovali poštarima, danas im nisu baš omiljeni – posebno ako nose plave koverte.

Radna jedinica poštanskog sistema u Trebinju ima 117 zaposlenih radnika u 13 pošta i tri pomoćna šaltera.

Svjetski dan pošta obilježava se širom svijeta povodom osnivanja Svjetskog poštanskog saveza, jedne od najstarijih međunarodnih organizacija.

Video prilog pogledajte u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: