Nastavljeno obilježavanje slave grada i Sabornog hrama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavljeno obilježavanje slave grada i Sabornog hrama

Izvor: Srna | Foto: Herceg TV | Datum:19.08.2018.

Svetom arhijerejskom liturgiju u Sabornom hramu u Trebinju danas je nastavljeno obilježavanje slave grada i ovog hrama.

Svetu arhijerejsku liturgiju služe Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, novoimenovani episkop Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske Dimitrije i umirovljeni vladika Atanasije uz sasluženje mnogobrojnog sveštenstva.

Liturgiji prisustvuju predstavnici grada, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, brojne delegacije iz regiona, te veliki broj građana Trebinja, susjednih opština i gostiju pristiglih iz svijeta.

U poslijepodnevnim časovima najavljen je i dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nakon Svete arhijerejske liturgije biće položeno cvijeće na spomenik braniocima Trebinja 1991-1996. godina, a u 12.00 časova u Kulturnom centru biće održana svečana sjednica Skupštine grada.


Praznično večernje služenje u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg počinje u 20.00 časova, nakon čega će svečana litija proći ulicama Trebinja do Trga slobode, gdje je predviđeno obraćanje predstavnika Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Grada Trebinja.

Trebinjce i goste u prazničnoj noći zabavljaće pop pjevačica Aleksandra Radović, a kao predgrupa nastupiće "Vanja Mišić i Mundens".

U Trebinju je juče nizom različitih manifestacija počelo obilježavanje Svetog Preobraženja Gospodnjeg - slave grada i Sabornog hrama.

Organizatori Preobraženjskih svečanosti su Grad Trebinje i trebinjska Crkvena opština.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: