GKUD Alat iz Trebinja na festivalu u Francuskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

GKUD Alat iz Trebinja na festivalu u Francuskoj

Izvor: herceg tv | Datum:07.08.2018.

Članovi GKUD Alat Swisslion još jednom su pokazali da su odlični ambasadori našeg grada i da Trebinje na najbolji način predstvaljaju kuda god da krenu. A pozivi za gostovanja i učešća na festivalima stižu iz cijele Evrope.


"A" sastav ovog ansambla trenutno boravi u Francuskoj, gdje učestvuje na festivalu "Festival de Rouergue" u Rodezu. Oni su se mnogobrojnoj publici do sada predstavili Igrama iz Šumadije, Bosilegradskog krajišta i, naravno, Igrama iz Hercegovine.

Prikazali su i Aleksinačko Pomoravlje, Vranje, Vlaške i Igre iz Pčinja, kao i Vesele šopske igre. Ženska pjevačka grupa Nagorkinje takođe je imala zapažen nastup.


"Presrećni smo što učestvujemo na jednom ovakvom festivalu. Do sada smo igrali sa Tajvanom, a sutra ćemo sa ansamblom iz Poljske. Ovo je jedno divno i veliko iskustvo. Ovdje nastupaju samo ozbiljni i višestruko nagrađivani ansambli , a naše učešće potvrđuje da se zasluženo nalazimo ovdje, i da se sav naš rad i trud do sada isplatio", kažu u GKUD Alatu.


GKUD Alat Swisslion iz Trebinja jedno je od najnagrađivanijih i najuspješnijih kulturno umjetničkih društava.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: