Trebinje: Veći dio grada bez vode, radi se na otklanjanju kvara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Veći dio grada bez vode, radi se na otklanjanju kvara

Izvor: herceg tv | Foto: herceg tv | Datum:14.07.2018.

Zbog pucanja glavnog transportnog cjevovoda kod Male brane, veći dio grada nema vodu. Ekipe Vodovoda su na terenu. Ipak, zbog težine kvara, kao i konfiguracije samog terena, nizvjesne su sve prognoze kada bi moglo doći do regulacije vodosnabdijevanja. U saradnji sa Teritorijalnom varogasnom jedinicom, po gradu su raspoređene cisterne sa vodom. 


Na istom mjestu gdje je 2007. godine došlo do pucanja glavnog transportnog cjevovoda, jutros oko pola dva ponovo se desila havarija, kada je došlo do pucanja istog cjevovoda. Veći dio grada ostao je zbog toga bez vode, sa izuzetkom dijela Hrupjela i Gorice, koje se snabdijevaju preko manjeg cjevovoda fi 250.

Ekipe Vodovoda od jutros su na terenu i rade na otklanjanju kvara. Ipak, kako kaže Radović, sve prognoze kada će problem biti riješen zasad su neizvjesne, prvenstveno zbog težine kvara, ali i konfiguracije samog terena. 


U međuvremenu, dok se kvar ne otkloni, u saradnji sa Teritorijalno vatrogasnom jedinicom , po gradu su raspoređene cisterne, a prioritet su Bolnica i Dom zdravlja.


Havarija koja se desila prije sedam mjeseci, kako je istakao Radović, povezan je sa činjenicom da je cjevovod izgrađen 1974. godine i došlo je vrijeme za promjenu cijevi. Da bi se izvršila potpuna rekonstrukcija ovog transportnog cjevovoda, neophodno je prvo obezbijediti alternativni način snabdijevanja, a to je lijevom obalom Trebišnjice.

Iz Vatrogasne jedinice apeluju na građane da budu strpljivi, jer zbog nemogućnosti istovremenog i brzog punjenja cisterni, još uvijek ne mogu odrediti tačan režim distribucije vode po naseljima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: