Trebinje uskoro u još ljepšem sjaju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje uskoro u još ljepšem sjaju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:11.07.2018.

Za petnaestak dana biće završena posljednja faza popločavanja staza u gradskom parku, koje nisu planirane u prvom dijelu rada, kao i izgradnja kamenog zida sa cvijetnim lejama na mjestu gdje je nekad bila živa ograda, potvrdio je za Radio Trebinje Nedeljko Lambeta, direktor A.D „Komunalno“ Trebinje.

On je kazao da se radovi na velikoj fontani nastavljaju i da se nastoji da u skorije vrijeme budu završeni, a da je u toku izrada projekta za ulješavanje fontane koja se decenijama već nalazi u parku.

S obzirom da je to fontana koja je poklon Trebinju od Jovana Dučića i već je stara, ne možemo previše korekcija raditi na njoj i moramo biti obazrivi i naći najbolje rješenje“, kazao je Lambeta.

On je apelovao na građane da ne uništavaju inventar u parku.

Svako jutro nađemo ili iskrivljene prskalice ili pomjeren inventar i jednostavno želim da uputim apel da sačuvamo sve u parku“, kaže Lambeta.

 

Uskoro dva nova dječija igrališta u gradskom parku

Trebinjska oaza zelenila dobiće i uređene kutke za djecu, kroz projekat „Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici“, koji provodi Centar za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansijski je podržan i od strane Grada Trebinja.

Za sada je postavljen dio mobilijara za dječije igralište, u pitanju su dva tornja kule sa toboganima. Drugi dio mobilijara će biti postavljen u narednom periodu a obuhvatiće klackalice, njihalice, vrtuljke, ljuljaške i druge sadržaje za igru i zabavu djece“, kaže za Radio Trebinje Aleksandar Vukanović, izvršni direktor CORIE-a Vukanović i dodao da je cilj stvoriti što povoljnije uslove za igru i zabavu djece.

Djeca treba da provode što više vremena na otvorenom prostoru uz međusobno druženje a da što manje budu u kući, stanu, uz kompjutere i televiziju“, zaključio je on.

 

Na jesen i tepih travnjaci i nove palme

Pored redovnih mjera održavanja zelenih površina, sezonskog cvijeća, dekorativnih stablašica i grmova, u planu su i završni radovi postavljanja tepih travnjaka, kao i određenog broja palmi u razdjelnom pojasu duž ulice Trebinjskih brigada, koje ćemo da izvršimo u jesenjem periodu“, istakla je Maja Kovač , šef gradskog zelenila preduzeća Komunalno.

Na zahtjev mjesnih zajednica radimo uklanjanje samonikle vegetacije, šiblja, podrasta, suvih grana, oboljelih stabala. Saniraćemo i stabla i grane koje svojom veličinom smetaju sigurnosti, prometu ili obližnjim objektima“, navela je Kovač.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: