U Trebinju Konferencija o klimatskim promjenama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju Konferencija o klimatskim promjenama

Izvor: grad trebinje | Datum:08.06.2018.

Grad Trebinje danas je domaćin konferencije o klimatskim promjenama.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske u saradnji sa Gradom Trebinje, Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i JU „Ekologija i bezbjednost Trebinje“ organizatori su ove regionalne konferencije pod nazivom „Klimatske promjene, rizici i zajedničko djelovanje u regionu“.

Osnovni cilj održavanja jedne ovakve konferancije jeste  pokušaj razvijanja svijesti kod građana i šire javnosti o zajedničkoj borbi protiv klimatskih promjena, ali i da čuje mišljenje stručnjaka iz regiona.

Na konferenciji učestvuju regionalni eksperati za klimatske promjene iz  Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Ispred Gradske uprave Konferenciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, koji je izrazio nadu da će se zajedničkim djelovanjem ostavriti cilj koji se održavanjem jedne ovakve konferencije želi postići.

Imajući u vidu da je Hercegovina “crvena zona”, tj. najugroženije područje kada je riječ o požarima, a napomenuću samo da je tokom 2017. godine evidentirano 757 požara na ovom prostoru, jasno je koliki je interes Grad Trebinje da da svoj doprinos u rješavanju ovog problema, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou“ – istakao je Ćurić.

Opširnije pogledajte u "Glasu Hercegovine" od 16 časova i 30 minuta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: