U Trebinju trodnevna radionica na temu 'Prevencija radikalizma i nasilnog ekstremizma' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju trodnevna radionica na temu 'Prevencija radikalizma i nasilnog ekstremizma'

Izvor: grad trebinje | Datum:06.06.2018.

Stručno-tematska radionica pod nazivom “Prevencija radikalizma  i nasilnog ekstremizma – Referalni mehanizam u Republici Srpskoj“ počela je danas u Trebinju. Organizatori radionice su Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i UN International Organisation for Migration (IOM) u Bosni i Hercegovini.

Na ovoj tematskoj radionici govoriće se o prevenciji radikalnizma i nasilnog ekstremizma, sa posebnim osvrtom na ulogu lokalne samouprave i uspostavnjanje referalnih mehanizama u Republici Srpskoj. Biće riječi i  o strateškim dokumentima kako na nivou BiH tako i na entitetskom nivou, kao i o načinu i metodologiji njihove primjene.

Učesnici radionice su članovi Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za prevenciji i borbu protiv terorizma i pripadnici MUP RS, kao i predstavnici akademske zajednice iz Republike Srpske, predstavnici EU delegacije u BiH, OHR i predstavnici Nadzornog tijela u BiH za praćenje sprovođenja Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period 2015.-2020. godina.

Ispred Grada Trebinja radionici prisustvuje zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: