Nevesinje: Crkva u Zovom Dolu okupila vjernike | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Crkva u Zovom Dolu okupila vjernike

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.06.2018.

Svetom liturgijom, slavskim obredom i narodnim saborovanjem danas je u prisustvu velikog broja vjernika obilježena krsna slava hrama Svih svetih na Zovom Dolu.

Bogosluženje su obavili protojerej stavrofor Zoran Ilić i đakon Ratko Zubac, a nakon toga je uz prigodne zdravice prelomljen slavskih kolač.

Čestitajući slavu hrama Ilić je poručio vjernicima da čuvaju dobra djela i da ih stalno unapređuju.

− Treba da budete ponosni što izvor napretka u Nevesinju u ovom vremenu kreće iz Zovog Dola – poručio je Ilić.

Saborovanje je nastavljeno uz pjesmu i prijateljske razgovore mještana i zavičajaca rasutih po čitavom svijetu. Slavskim svečanostima prisustvovali su narodni poslanik Ilija Tamindžija, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, bivši oficiri Vojske RS i brojni gosti. Domaćini su priredili i bratsku trpezu ljubavi.

Hram Svih svetih u Zovom Dolu nastao je kao izraz ljubavi i truda mještana, donatora, priložnika i svih dobronamjernih ljudi. Ovo prelijepo zdanje osvještano je prije dvije godine. Izgradnjom hrama Zovi Do je dobio mjesto za vjersko okupljanje i narodno saborovanje.  


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: