Prvi u Republici Srpskoj: Grad Trebinje pomaže djeci nezaposlenih roditelja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prvi u Republici Srpskoj: Grad Trebinje pomaže djeci nezaposlenih roditelja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.05.2018.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović potpisao je danas ugovore o novčanoj pomoći sa šezdesetoro roditelja ili staratelja djece bez jednog ili oba roditelja.

Ovim programom gradske uprave,  djeci koja pohađaju osnovnu ili srednju školu samohranih roditelja – penzionera biće dodijeljeno 100 KM, djeci nezaposlenih samohranih roditelja biće uplaćeno 125 KM i 150 KM djeci bez roditelja. Novčana pomoć biće ispaćivana 9 mjeseci u godini.

Prema riječima gradonačelnika Petrovića ove kategorije do sada nisu imale nikakvu novčanu pomoć.

Ovo je jedinstvena pomoć u Republici Srpskoj. Mi smo prepoznali  djecu kojima je potrebna materijalna pomoć, a grad Trebinje po ovom pozivu će izdvajati 56.500 KM godišnje“, precizirao je on.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da ovim programom nisu uvršteni svi kojima je potrebna pomoć,  jer iz ove kategorije nisu obuhvaćena djeca predškolskog uzrasta, kao i djeca nezaposlenih roditelja koja su punoljetna i koja su nezaposlena.

Ovo je osnovni poziv kojim smo prepoznali najugroženije i na ovaj način želimo da pomognemo kategorijma kojedo sada nisu bile preopoznate. Naš cilj je da dođemo do svih onih kojima je potrebna pomoć. Gradska vlast mora da pomogne svima kojima je pomoć potrebna“, kaže Petrović.

Gradonačelnik Luka Petrović najavio je da će u narednom periodu kroz programe pomoći obezbijediti novčanu pomoć suprugama umrlih boraca i ratnih vojnih invalida.

Opširnije pogledajte u informativnoj emisiji "Glas Hercegovine" koja je na programu Herceg TV od 16 časova i 30 minuta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: