Trebinje se oprostilo od Nebojše Glogovca: Ovo je samo početak naše obaveze prema njemu (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje se oprostilo od Nebojše Glogovca: Ovo je samo početak naše obaveze prema njemu (FOTO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:12.02.2018.

Svojevrsnim omažom i projekcijom filma „Trebinje svom Nebojši“, Trebinje je odalo počast najboljem glumcu srednje generacije Nebojši Glogovcu.

Glumci trebinjskog pozorišta Željko Milošević, Vesna Đurić, Jefimija Ot zajedno sa Milicom Dimitrić oprostili su se i prisjetili Nebojše, onoga kakav je bio i kakav će ostati u srcima svih koji su ikada vidjeli i čuli ime velikana srpskog glumišta.

„Ovo nije posljednji susret Trebinja i Nebojše, želim da vjerujem da je ovo samo početak naše obaveze prema njemu“, riječi su glumca Željka Miloševića.

Nebojša je uvijek sa ponosom govorio o svojim hercegovačkim korjenima, o Trebinju, Nevesinju i djedu Gavrilu. Stekli smo utisak da smo uvijek više mi bili njegovi, nego što je on bio naš. U jednom od posljednjih intervjua govorio je kako mu je želja i plan da se vrati tamo odakle je i ponikao. Neće se vratiti jer nikada nije ni umro, ni otišao, ni napuštao,  nije to bio njegov način.

Omaž glumcu priredili su Gradska uprava u saradnji sa Herceg Televizijom, Kulturnim centrom i gradskim pozorištem Trebinje.

Nebojšu Glogovca će na vječni počinak ispratiti i delegacija Grada Trebinja predvođena zamjenikom gradonačelnika Mirkom Ćurićem.

Glogovac će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Opijelo u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju počinje u 14.00 časova.

Video prilog gledajte danas u našoj informativnoj emisiji "Glas Hercegovine" od 16:30 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: