DA ŽIVOT POBIJEDI: Uspješna prva operacija Sofije Radovanović u Švajcarskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DA ŽIVOT POBIJEDI: Uspješna prva operacija Sofije Radovanović u Švajcarskoj

Izvor: Herceg TV | Datum:09.02.2018.

Desetomjesečna Sofija Radovanović iz Trebinja uspješno je operisana u švajcarskoj Lozani gdje su joj ljekari uklonili jedan tumor sa jedinog preostalog oka, potvrdila je za našu televiziju Darija Živanić, Sofijina tetka.

Nažalost, djevojčici je dijagnistifikovan i treći tumor na oku i za uklanjanje preostala dva će biti potrebna nova operacija za petnaestak dana.

Prema Darijinim riječima, ljekari su zadovoljni operacijom i kompletnim operativnim zahvatom, a uklanjanje preostala dva tumora su odložili da ne bi preopteretili organizam male Sofije.

Djevojčica se poslije opšte anestezije probudila i do novog zahvata će se oporavljati van bolnice.

Podsjećamo, veliki broj Trebinjaca pridružio se proteklih dana u humanitarnim akcijama čiji su organizatori bili lokalni preduzetnici, ugostitelji, frizeri i brojni građani, a same troškove liječenja male Sofije je na sebe preuzeo Fond zdravstvenog osiguranja RS i novoosnovani Fond solidarnosti RS za liječenje djece u inostranstvu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: